Hengitys workshop – ”Breath Evolution – holistic approaches” -6.5.2018 – Yoga & Movement Center, Kauppamiehentie 1, 02100 Espoo klo 10.15-16.15

149.00 sis alv 24%

Osasto:

Kuvaus

6.5.2018 – Yoga & Movement Center, Kauppamiehentie 1, 02100 Espoo klo 10.15-16.15
 
On monia asioita joita teemme päivittäin. Osa on sellaisia joita ajatus usein ohjaa, esimerkiksi syöminen ja juominen. Voi olla että juuri parhaillaankin tätä lukiessasi mietit mitä söisi seuraavaksi, tai huomaat, että pieni nälän tunne kaihertaa vatsanpohjaa.
 
Joitakin asioita teemme taas sen suuremmin tiedostamattamme, lähestulkoon automaatioina. Esimerkiksi, milloin viimeksi mietit omaa hengittämistäsi? Jotkut meistä ehkä tekevät tätä rutiininomaisesti, mutta väitän että valtaosa meistä ei tule kiinnittäneeksi hengitykseen juurikaan huomiota. Silloin, milloin hengitystä tulee huomioitua on urheillessa, etenkin kun taistelee läkähtymisen partaalla tai kun olet kunnon flunssassa ja happi ei tahdo kulkea.
Eikö olekin mielenkiitoista, kuinka jokin niinkin elintärkeä kuin hengitys, sujuu sen suuremmin siitä murehtimatta ja jatkuvasti siihen keskittymättä? Ainakin noin niinkuin pääpiirteittäin kivasti.
 
Hengitys on yksi kehon tarvehierarkian tärkeimmistä tekijöistä kun katsotaan mm. kehon systeemistä järjestelmää miten eri rakenteet ja kehon järjestelmät ovat suoraan tai epäsuorasti vaikutuksen alla hengityksen toimivuuden tai toimimattomuuden suhteen. 
 
Jokaikinen kehomme solu tarvitsee happea toimiakseen, se on kriittinen komponentti elintoimintojen ylläpitoon. Verenkierto ja keuhkot auttavat myös poistamaan uloshengittäessä kehosta kuona-aineita joita se ei tarvitse kuten esimerkiksi hiilidioksidia (toki hiilidioksidia löytyy aina elimistöstä, sillä sekin on välttämätöntä). On sanottukkin että yksi kehon parhaita ”luonnolilsia detoxaajia” on hengityksestä huolehtiminen, sillä happi auttaa kehoa mm. imeyttämään ravinteita, vitamiineja ja mineraaleja tehokkaammin elimistössä. Tämän lisäksi se tukee valkosolujen tuotantoa sekä lukuisia muita toimintoja, listaa voisi jatkaa loputtomiin.
 
Hengitämme keskimäärin noin 17,000-22,000 kertaa päivässä ja jos päivä sisältää suurempaa aktiivisuutta, se voi nousta jopa 50,000 kertaan päivässä. Hengityselimistömme tekee siis huikean määrän töitä päivittäin varmistamassa että kaikkialle kehossamme riittäisi happea jotta voisimme toimia parhaalla mahdollisella suorituskyvyllä!
 
Ei kuitenkaan ole täysin sama miten hengityksemme kulkee. Onko se kenties hyvin pinnallista, toispuoleista, jumittunutta tai pakotettua? Jos hengityksemme ei toimi oikein, tai karkaa jopa lievästi hyperventiloivan hengityksen puolelle normaali hengityksssä, voi oireita olla aina jatkuvasta väsymyksestä masentuneisuuteen, rauhattomuuteen, ruoansulatusongelmiin, laskimoverenkiertohäiriöihin, erilaisiin kiputiloihin tai jopa näkö- tai tasapaino-ongelmiin. 
 

Jos tuota listaa pelkästään jo katsoo, voisi sanoa että hengityksellä on valtava merkitys kehomme ja mielemme hyvinvoinnille.


Hengitys -workshopin tarkoituksena on perehtyä hengitystekniikoiden, sekä eri manuaalisten ja toiminnallisten metodien soveltamiseen oman hyvinvoinnin ja suorituskyvyn parantamisessa.

 

Workshopin aikana käydään läpi myös kehon eri stressilähteitä ja niiden tunnistamista sekä keinoja joilla vähentää kehon kokonaiskuormitustasoa jolla on vaikutusta meidän hengitykseen. Koulutuksen aikana tehdään myös eri hengitystekniikkaharjoitteita ja manuaalista käsittelyä, sekä sukelletaan myös Auyrvedisen sekä Kiinalaisen filosofian maailmaan.

Tervetuloa mukaan!

Alustava päivän sisältö

klo 10.15-11.15 – Breath Evolution – Kehon hierarkinen järjestelmä

klo 11.15-12.15 – Hengityksen anatomia 1: pallea, rakenne ja toiminta – integraatio läpi ihmiskehon

klo 12.15-12.45 – Hengitystekniikat – Basics (hengitys ja ranka)

klo 12.45-13.45 – Breathwork, osa 1 – palleakäsittely, kaulan ja kasvojen lihaksisto

 
klo 14.00-14.30 – Lyhyt välipalatauko klo 14.30-14.45 – Deep breathing -harjoitusklo 14.45-15.15 – Breathwork, osa 2 – kylkikaaret, ranka, pääklo 15.15-16.15 – Oma hyvinvointisuunnitelma ja käytännön harjoitteet, osa 2

Hinta 149 €/hlö

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hengitys workshop – ”Breath Evolution – holistic approaches” -6.5.2018 – Yoga & Movement Center, Kauppamiehentie 1, 02100 Espoo klo 10.15-16.15”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Show Buttons
Hide Buttons