“Journey of a thousand miles starts with a single step.”


Liikkeelle lähteminen on monille se ensimmäinen haaste, joka tuntuu ylitsepääsemättömältä.

Aloitan syömään terveellisesti huomenna. Huomenna aloitan terveellisen elämän. Huomenna käyn nukkumaan ajoissa.

Ongelmana on vain se, että huominen ei koskaan tule. Huomenna ajattelet taas huomista ja mikään ei muutu. Usein muutos tapahtuu vasta pakon edessä, kun jotain vakavaa on jo noussut esiin.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi: Miten pääsen liikkeelle?

Stephen Guisen kirja Mini Habits on mielestäni yksi parhaista kirjoista aiheeseen liittyen.

“The foundation of the Mini Habits system is in “stupid small” steps… Of course, small steps are relative too; a small step for you could be a giant leap for me. Saying “stupid small” clarifies it, because if a step sounds stupid relative to the most you can do, it’s perfect.”

Elämäntapamuutos on pitkälti uusien hyvien tapojen luomista. Ostan karkin sijaan porkkanoita, käyn kävelyllä tv:n katselun sijaan. Usein ongelma on kuitenkin, että lähdetään harppomaan kohti omaa tavoitetta tai suunnitellaan harppomisen aloittamista. Elämä ei kuitenkaan ole 100 metrin sprintti, vaan ennemminkin maratooni.

Stephen Guisen “Too small to fail” -konsepti sopiikin alkuun pääsemiseen loistavasti. Sen sijaan, että karsisit kaikki herkut välittömästi, mitä jos päättäisitkin ostaa, joka kerta kaupasta muiden ruokien lisäksi myös pussin porkkanoita.

Tämä ei tietenkään tarkoita, että sinun pitäisi edelleen ostaa jäätelöä joka kerta, mutta sitoudut tiettyyn minimisuoritukseen, kaikki sen päälle on plussaa. Ajan kanssa voit sitten nostaa haastetasoasi ja alkaa karsimaan pois herkkuja pikku hiljaa. Oleellista on pitää askelmat niin pieninä, että tiedät onnistuvasi. “Too small to fail!”

Mikäli haluat kuitenkin kiihdytyskaistalle kohti parempaa hyvinvointia voit osallistua hyvinvoinnin signaalit verkkokurssillemme tästä: Klikkaa tästä päästäksesi tilaamaan verkkokurssi. Jaamme kurssin ilmaiseksi 500 ensimmäiselle!

Joten toisen muutosvalmennusgurun, Anthony Robbinsin sanoja lainatakseni tähän loppuun: “Take Action!” 🙂

-Mikko Paunonen

Show Buttons
Hide Buttons